Registracija vizitui
Kovas - geros klausos mėnuo !

Opera – klausos centras jungiasi prie Pasaulinės iniciatyvos ir skelbia Kovą - geros klausos mėnesiu bei kviečia pasitikrinti klausą NEMOKAMAI visą mėnesį. 

Mūsų veiklos 10-metis  liudija apie  įvykusius  esminius pokyčius Lietuvoje - klausos sveikatos gerinimo srityje - rengiant visuomenės edukavimo programas, pagerėjo žmonių žinios. Sveikatos Apsaugos Ministerijos ir Valstybinės ligonių kasos daromi įstatyminiai pokyčiai, finansavimo reforma,  lėme didesnį ir geresnį aprūpinimą bei prieinamumą klausos aparatais ir klausos sveikatos paslaugas teikiančių vietų skaičių.

 Gamintojams tobulinant technologijas  ir dizainą, didėja žmonių noras naudotis klausos aparatais,  kaip klausą  reabilituojančia priemone, mažėja visuomenėje gaji stigma dėl kurios yra gėdijamasi klausos sutrikimo.  Kova- geros klausos mėnesį – edukuosime žmones apie tai kaip girdime, kodėl negirdime. Atvykus profilaktinės klausos patikros, bus galima sužinoti, kodėl medikamentinės ar chirurginės intervencijos dažnu atveju negali atstatyti sutrikusios ar prarastos klausos ir skatinsime išbandyti pagalbos priemones tiems, kam tai reikalinga. Žmonėms su sveika klausa visuot primename kaip svarbu rūpintis klausos sveikata ir kokios  prevencinės, apsauginės priemonės yra ir kada jas naudoti.

Klausa - antras pagal svarbą prigimtinis žmogaus pojūtis, kurio dėka ne tik bendraujame, bet ir suvokiame mus supančią aplinką. Ji yra neatsiejama gyvenimo kokybės dalis, didinanti pasitikėjimą savimi, suteikianti laisvę užsiimti mėgiamais hobiais bei turėti laisvalaikio veiklas su savo artimaisiais, be apribojimų dirbti ir būti nepriklausomais.

Pasaulinės Sveikatos Organizacijos duomenimis net kas penktas žmogus planetoje turi klausos sutrikimą!

Daugelis žmonių ilgą laiką nesuvokia, kad turi klausos sutrikimą (statistiškai net 7 metus) ir liga progresuoja. Dažniausiai klausos sutrikimus pirmieji pastebi šeimos nariai, draugai ar bendradarbiai.

KADA reikia tikrinti klausą?

  • Jei Jums yra 55 + metų, jau reiktų pradėti tikrinti klausą bent kartą per metus, ypač jei dirbate triukšmingoje aplinkoje, mėgstate garsiai klausytis muzikos ar dažnai sergate ausų ligomis.
  • Jei aplinkiniai skundžiasi, kad dažnai neišgirstate ką jie sako ir tenka kartoti arba išgirstate ne tai ką jie sakė.
  • Jei aplinkiniai sako, jog Jūs labai garsiai žiūrite televizorių ar klausotės muzikos.
  • Jei sunkiau suvokiami vaikiški ar moteriški balsai.

KODĖL reikia tikrinti klausą?

  • Gyvenimo kokybė.  Nuolatinis stengimasis išgirsti garsus ir suprasti pokalbį verčia labai įsitempti, o tai labai vargina ir netgi gali sukelti galvos skausmus. Blogai girdintis žmogus vengia susibūrimų ir bendravimo, nes triukšmingose aplinkose jam ypač sunku girdėti ir suvokti apie ką kalbama, ilgainiui negydomas sutrikimas tik progresuoja ir net gali sukelti depresiją. Gera klausa grąžins Jums pasitikėjimą savimi ir norą sugrįžti į bendravimo kupiną kasdienybę.
  • Užkirskite kelią ligos progresavimui. Net nežymaus klausos sutrikimo diagnozavimas iš tikrųjų gali būti labai veiksmingas, nes tai leidžia išvengti klausos sutrikimo progresavimo. Kai klausos sutrikimui leidžiama progresuoti, prarandama daug daugiau nei tik gebėjimas girdėti. Žmonės tampa prislėgti, vengia buvimo viešose vietose ir tampa vis labiau izoliuoti.
  • Saugumas. Klausos reabilitacija taip pat siejama su sužalojimų pamažėjimu, nes sutrikus klausai žmonės blogiau girdi automobilius, priešgaisrinę signalizaciją ir kitus pavojų signalizuojančius garsus.

Savalaikė klausos reabilitacija ir tinkamai parinktos klausos gerinimo priemonės gali grąžinti gyvenimo kokybę, bendravimo laisvę ir pasitikėjimą savimi.

Ko reikia tikėtis atvykus į klausos centrą?

Opera klausos centre atstovaudami tris pagrindinius pasaulio gamintojus, turime techninį  klausos sprendimą visiems sutrikimo atvejams.

Profesionalūs, atidūs, savo darbą mylintys klausos specialistai padės teisingai pasirinkti ir individualiai pritaikys Jums tinkančią klausos priemonę. Padės nepaklysti tarp įvairių stilių, prekės ženklų gausos esančios rinkoje. Klausos aparatus parinkus pagal Jūsų gyvenimo būdą ir galimybes, leis išbandyti savo namuose net 2 savaites nemokamai prieš nusprendžiant įsigyti.

Kviečiame registruotis tel.: +370 700 33 700 arba čia.

JŪSŲ GERA KLAUSA – MŪSŲ RŪPESTIS!

 

 

 

Daugiau informacijos Jums suteiks OPERA klausos protezavimo specialistas konsultacijos metu.
Kreipkitės į Jums artimiausią skyrių
Atstovaujame:
© 2018 Opera klausos sprendimai. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt